Πώς το digital marketing θα βοηθήσει την επιχείρησή μου;

Πώς το digital marketing θα βοηθήσει την επιχείρησή μου;

Αυτό είναι το βασικό ερώτημα που ακούμε από τους συνεργάτες μας όταν τους παροτρύνουμε να προβληθούν με digital marketing στρατηγικές. “Θα πάρω πίσω τα χρήματα μου” ή “θα αξίζει η επένδυση που θα κάνω;” είναι κάποια άλλα.

Την απάντηση όμως δεν θέλουμε να την δώσουμε με ελαφριά καρδιά. Γιατί δεν σημαίνει ότι η επένδυση στο digital marketing είναι πανάκεια. Το αποτέλεσμα καθορίζεται από πολλούς παράγοντες και ξεκινάει από την ίδια την λειτουργία της διαφημιζόμενης επιχείρησης. Όσον αφορά όμως το δικό μας κομματι, την προβολή της επιχείρησης μέσα από τα καναλια και τις στρατηγικές του digital marketing ακολουθούμε μια συγκεκριμένη διαδικασία για να μην σπαταλώνται άσκοπα τα χρήματα των συνεργατών μας.

Ποια είναι η διαδικασία όμως για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε μια αποδοτική digital στρατηγική για την επιχείρησή σου;

  1. Σε ρωτάμε και μαθαίνουμε για τον χαρακτήρα και τις ανάγκες της επιχείρησής σου. Ποιοί είναι οι στόχοι σου. Τί θέλεις να προωθήσεις, αν είσαι καινούριο κατάστημα, αν σε γνωρίζει ο κόσμος, αν είσαι στο στάδιο του να σε ξέρει αλλά να μην αγοράζει, αν αγοράζουν από την επιχείρησή σου και θέλεις να σε προτείνουν και σε άλλους. κ.ο.κ. Ρωτάμε τα πάντα.
  2. Σε ρωτάμε και μαθαίνουμε το κοινό σου, ποιοί είναι οι πελάτες σου. Ηλικίες, ενδιαφέροντα, αγοραστικές συνήθειες, σε ποιες πλατφόρμες μπορούμε να τους βρούμε. Οποιαδήποτε παραπάνω πληροφορία είναι χρήσιμη και σημαντική.
  3. Ποιο είναι το budget που σκοπεύεις να επενδύσεις.
  4. Ύστερα σου προτείνουμε μια digital marketing στρατηγική κομμένη και ραμμένη στις δικές σου ανάγκες! Με τα κατάλληλα δημιουργικά που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο σε μια διαφημιστική καμπάνια. Με τα σωστά κανάλια και την κατάλληλη στόχευση σε αυτά!
  5. Αφού την υλοποιήσουμε την παρακαλουθούμε με τα καταλληλα εργαλεία και τα σωστά metrics. Έτσι τα συμπεράσματα που θα εξάγουμε θα είναι ακριβή. Αυτά με την σειρά τους θα μας βοηθήσουν στην συνέχεια να στοχεύσουμε ακόμα καλύτερα και να βελτιστοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τις καμπάνιες μας!

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν τα χρήματα σου τα επενδύουμε σωστά και στοχευμένα!

Πώς το digital marketing βοήθησε το ιστορικό εστιατόριο της Γλυφάδας George’s Steakhouse.

Όταν ξεκινήσαμε την συνεργασία μας με το George’s Steakhouse και στο digital marketing (συνεργαζόμαστε ήδη αρκετά χρόνια στην εκτύπωση και διανομή φυλλαδίων) γνωρίζαμε ήδη τον χαρακτήρα της επιχείρησης και το κοινό που απευθύνεται. Αυτό που έπρεπε να μάθουμε ήταν οι διαφημιστικοί στόχοι της digital καμπάνιας για να διαλέξουμε τις αντίστοιχες στρατηγικές και κανάλια.

Ο marketing στόχος ήταν όχι μόνο να αυξηθεί το brand awareness μεσα από τα social media και να μεγαλώσει αισθητά ο αριθμός των followers γύρω από το brand name, αλλά και να μείνουν engaged οι ακόλουθοί του. Ο εμπορικός στόχος ήταν να αυξηθούν οι επισκέψεις στο φυσικό κατάστημα αλλά και οι παραγγελίες delivery.

Χρησιμοποιώντας τις πλατφόρμες του facebook και του instagram το εστιατόριο George’s πέτυχε τον διαφημιστικό του στόχο μέσα σε λίγους μόλις μήνες.

  • Στο διάστημα που συνεργαζόμαστε το facebook page reach (πόσοι άνθρωποι είδαν την σελίδα) αυξήθηκε κατά 6.900% !
  • Επίσης οι επισκέψεις στο προφίλ του Instagram αυξήθηκαν κατά 394,4% !
  • Επιπλέον οι followers στην σελίδα στο facebook αυξήθηκαν αριθμητικά σε 3423 και ποσοστιαία κατά 5.000% !
  • Οι άνθρωποι που μας είδαν μέσω πληρωμένων καταχωρήσεων αυξήθηκαν κατά 100%!

Για να ικανοποιήσουμε τους διαφημιστικούς στόχους του συνεργάτη μας επιλέξαμε:

  1. Να τρέξουμε 2 facebook/instagram ad campaigns με στόχο τα page likes (facebook) και το reach.
  2. Remarketing καμπανια στους followers της σελίδας.
  3. Δημιουργία περιεχομένου (social media marketing) στις αντίστοιχες σελίδες.

Με αυτήν την στρατηγική αφενός αυξήσαμε κατά πολύ το κοινό που μας ακολουθεί και μαθαίνει νέα για τα προιόντα μας και αφετέρου αυξήσαμε την αλληλεπίδραση μαζί τους και την αφοσίωσή τους. Έτσι αυξήθηκε η επισκεψιμότητα στο κατάστημα (όταν δεν είχε lockdown) αλλά και οι τηλεφωνικές παραγγελίες που είναι και τα δύο τελικά ζητούμενα.

Αν θες και εσύ αντίστοιχα αποτελέσματα για την επιχείρησή σου επικονώνησε άμεσα μαζί μας! Μην χάνεις χρόνο!