Πώς να οργανώσω αποτελεσματική διανομή φυλλαδίων στο Περιστέρι

Πώς να οργανώσω αποτελεσματική διανομή φυλλαδίων στο Περιστέρι

Τί πρέπει να προσέξει αρχικά μια επιχείρηση πριν ξεκινήσει την διαφημιστική της προβολή;

Ποιο είναι το κοινό που θέλει να απευθυνθεί.

Ποιος είναι ο διαφημιστικός της προυπολογισμός.

Ποιος είναι ο διαφημιστικός της στόχος.

Αυτό ισχύει για κάθε διαφημιστική εκστρατεία, άρα λοιπόν και για την διανομη φυλλαδιων στο Περιστέρι.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα της διανομής φυλλαδίων ως διαφημιστικού μέσου;

Το πλεονέκτημα της διανομής εντύπων είναι η γεωγραφική στόχευση που δίνει την δυνατότητα σε ένα φυσικό κατάστημα να γίνει γνωστό στην ευρύτερη γειτονιά του.

Επιπρόσθετα μπορεί να αποτελέσει μια οικονομική διαφημιστική μέθοδο. Πώς;

Αν ο επαγγελματίας που θα αναλάβει το έργο γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, μπορεί να εξοικονομήσει (ανάλογα το project) έως και χιλιάδες ευρώ γιατί:

  1. Γνωρίζει πόσα φυλλάδια χρειάζονται ακριβώς για την περιοχή που θέλει να στοχεύσει ο συνεργάτης του.
  2. Έχει την τεχνογνωσία και γνωρίζει τα σημεία και τις γειτονιές που αξίζει να προβληθεί το προϊόν. Άρα μπορεί να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε κάποιες συγκεκριμένες περιοχές, να αναθέσει στον κατάλληλο υπάλληλο-διανεμητή συγκεκριμένους δρόμους ανάλογα τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές του κ.ο.κ.

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Πριν οργανώσεις την διανομή φυλλαδίων της επιχείρησής σου, πρέπει να γνωρίζεις τα χαρακτηριστικά της περιοχής που θέλεις να επικεντρωθείς. Αυτό μπορεί να σου εξοικονομήσει αρκετά ευρώ και  να σου μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα.

χαρτης δήμου ΠεριστερίουΣτο παρόν άρθρο μας λοιπόν, θα παρουσιάσουμε ως μελέτη περίπτωσης την διανομη φυλλαδιων στο Περιστέρι.

Λίγα λόγια για το Περιστέρι.

Σύμφωνα με την Wikipedia ο Δήμος Περιστερίου αποτελεί τον πολυπληθέστερο δήμο του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, καθώς και τον 8ο πολυπληθέστερο στην Ελλάδα με 185.780 κατοίκους. Συνορεύει με τους Δήμους Ιλίου (βόρεια), Αθηναίων (ανατολικά), Αιγάλεω (νότια), Χαϊδαρίου (δυτικά) και Πετρούπολης (βορειοδυτικά). Κατοικήθηκε από το 1922, μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή καθώς στην περιοχή εγκαταστάθηκαν οικογένειες Μικρασιατών προσφύγων.

Κτίρια και νοικοκυριά του Περιστερίου.

 

Στο Περιστέρι (με βάση τα στοιχεία της απογραφής του 2011) βρίσκονται 28.162 κτίρια εκ των οποίων τα 23.845 είναι μέχρι τρεις ορόφους.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι μόλις 2936 κτίρια διαθέτουν πυλωτή. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες κεντρικές είσοδοι των πολυκατοικιών «βλέπουν» στον δρόμο. 

Ποια μέθοδος είναι η κατάλληλη για διανομη φυλλαδιων στο Περιστέρι;

Από τα στατιστικά στοιχεία που είδαμε και τον χαρακτήρα της περιοχής, συμπεραίνουμε ότι η διανομή SMART MAILBOX είναι η κατάλληλη μέθοδος διανομής φυλλαδίων για  το Περιστέρι.

Πιο συγκεκριμένα, το Περιστέρι έχει πολλά κτίρια κοντά το ένα με το άλλο σε μικρές ιδιοκτησίες. Λίγους ορόφους και λίγα νοικοκυριά ανα κτίριο. Στο Περιστέρι δεν έχουμε τις τεραστιες πολυκατοικίες του κέντρου, παρόλο που θεωρείται και είναι πυκνοκατοικημένος δήμος. Επίσης στο Περιστέρι έχουμε αρκετές ιδιοκτησίες που έχουν γραμματοκιβώτια ώστε να παιρνουν την αλληλογραφία τους και τα διαφημιστικά έντυπα/προσφορές κλπ.

Άρα αν συνυπολογίσουμε και το αυξημένο κόστος της door to door διανομής αλλά και την μικρή διείσδυση που ιδιαίτερα μετα -covid παρατηρείται, για τον Δήμο Περιστερίου προτείνουμε την μέθοδο διανομής φυλλαδίων Smart Mailbox: 

Όπου υπάρχει γραμματοκιβώτιο υπάρχει και το διαφημιστικό έντυπο του συνεργάτη μας. Όπου δεν υπάρχουν , αφήνουμε το έντυπο τακτοποιημένα ανάλογα την περίπτωση του σπιτιού αλλά και του φυλλαδίου σε σημείο που να μην ενοχλεί αλλα και που θα το πάρει σίγουρα κάποιος ένοικος του κτιρίου ( πχ πόμολο κεντρικής εισόδου) σε αναλογια 30% επί των κουδουνιών. 

Πόσα έντυπα θα χρειαστούμε;

Για να καλύψουμε όλο τον δήμο Περιστερίου με την διανομή smart mailbox, όπου και προτείναμε, θα χρειαστούμε τουλάχιστον 55.000 έντυπα.

Αν συνυπολογίσουμε και διανομή σε καταστήματα – εργαζόμενους (B2B) προσθέστε στην παραπάνω ποσότητα 5.000 ακόμα.

Άρα τί πρέπει να κάνω ως επιχείρηση για να μοιράσω τα έντυπά μου σωστά και οργανωμένα στο Περιστέρι;

Αν θες να αναλάβεις μόνος -η σου να τρέξεις το project εντυποδιανομής για την επιχείρησή σου θα πρέπει:

  1. Να οριοθετήσεις την περιοχή διανομής, αν θα είναι όλος ο δήμος, ο διπλανός μαζί ή μόνο μια περιοχή του. Να υπολογίσεις πόσα φυλλάδια θα χρειαστείς για να το καλύψεις, πού και πώς θα μοιραστούν.
  2. Πολύ σημαντικό: Να δημιουργήσεις ένα έντυπο που θα είναι ευφάνταστο, ξεκάθαρο και eye catching. Το δημιουργικό του δηλαδή να προκαλεί τον καταναλωτή να του ρίξει μια ματιά και να παραγγείλει τα προϊόντα σου .
  3. Αφού εκτυπωθούν τα έντυπα θα πρέπει: να βρεις μια ομάδα ατόμων που θα αναλάβουν υπεύθυνα το έργο της διανομής.
  4. Ύστερα θα πρέπει να α) αναλάβεις να τους εκπαιδεύσεις, β) να τους μεταφέρεις, γ) να τους δώσεις υλικό για να κάνουν την δουλειά τους σωστά όπως πχ σημειωμένους χάρτες, δ) να τους ελέγχεις, ε) να τους ανεφοδιάζεις, στ) να τους διορθώνεις και να τους βοηθάς, ζ) να καλύψεις τυχόν κενά, η) να τους ασφαλίσεις κ.ο.κ.

Εφόσον όμως δεν θέλεις να ασχοληθείς με όλα αυτά ή δεν μπορείς γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά σου…

Αν θέλεις να αναλάβουν την διανομη φυλλαδιων στο Περιστέρι (ή και αλλού), άνθρωποι χρόνια εκπαιδευμένοι και έμπειροι…

Τότε μπορείς να επισκεφτείς την σελίδα μας, να μας καλέσεις στο τηλέφωνο ή να μας στείλεις email.

Μας αναφέρεις τους στόχους σου, το κοινό σου και αν είναι εφικτό το budget που έχεις υπολογίσει για την συγκεκριμένη καμπάνια και αφήνεις την οργάνωση, την στρατηγική, την υλοποίηση της εντυποδιανομής και το reporting σε εμάς.

Όπως ακριβώς έκαναν άλλοι επιχειρηματίες και οργανισμοί στο Περιστέρι πριν από εσένα: η Acoustica Medica, το souvlaki bar NESTA , τα Everest Περιστερίου, τα Tsoupa Burger , οι σχολές χορού Βίκυ Καμπάκογλου και πάρα πολλοί άλλοι ευχαριστημένοι επιχειρηματίες.

Μην αργείς! Μην χάνεις την ευκαιρία να διαφημίσεις το κατάστημά σου στοχευμένα, οργανωμένα και άρα οικονομικά!  

About The Author